By Ami

Tips på hur du kan förbättra din hårhälsa

Borsta inte håret för mycket

Beroende lite på vilken kvalitet du har på din hårborste kan allt för mycket borstande skada håret. Har du tex en plastborste och för hårt grepp när du borstar från rot till topp så kan detta belasta håret.En borste med svinborst är bättre för håret och då borsta håret i flera mjuka drag för att fördela hårets naturliga oljor jämnt längs längderna, men var försiktig och använd ett lätt tryck.

 

En rekommenderad teknik är att börja borsta håret från topparna och arbeta dig upp mot rötterna. Det är också klokt att undvika att borsta håret när det är blött, eftersom det är mer benäget att brytas eller skadas i detta tillstånd.

Ät protein

Håret består av 80% protein som kallas för kreatin. Om du då inte får i dig tillräckligt med protein via kosten så riskerar ditt hår bli skörare, spretigt och därmed svårare att växa. Det är därför viktigt att försöka få i sig så mycket hög kvalitativt protein som möjligt;

Vi alla har olika kroppar som tar upp olika mycket protein. Ett tillskott av detta gör gott för både hår och hud.

Ägg och fisk

Innehåller Omega 3 som ökar fukt och glans i håret

Magert kött och fågel

Proteinpulver

Gott att mixa i din smoothie eller gröt!

Vegetarian / Vegan

Drick mer vatten

Som du säkert vet sen innan är ditt vattenintag enorma utifrån ett hälsoperspektiv. Du får bland annat bättre:

En viktig nyckelkomponent för att bevara hälsosamt hår är att dricka vatten. Om du inte får i dig tillräckligt kommer din hårbotten, precis som hyn, blir torr och därmed kan flagor, klåda och irritation uppstå. Många som tror att dem har mjäll är i egentligen bara torra i hårbotten och där deras hårbotten har blivit försvagat.

Att öka ditt intag av hälsosamma fetter kan vara gynnsamt för att återställa fuktbalansen i din hårbotten. Detta kan bidra till att hårbotten återfår sin naturliga fuktnivå.

Stress

En väldigt stor och negativ biverknings av stress och kan resultera livlöst och skadat hår. Det som händer är att blodkärlen i hårbotten drar ihop sig vilket i sin tur inte ger tillräckligt med syre och närigt till hårsäckarna. Stress kan också störa kvalitet av vår sömn som även där är en viktig reparationsprocess för hårbottensamt hårcellerna.

Stimulera hårväxten genom massage

Överväg att ägna tid åt en avslappnande huvudmassage före sänggåendet. Genom att massera din hårbotten kan du öka blodcirkulationen i området, vilket i sin tur främjar en hälsosam hårväxt.

 

En del människor använder speciella borstar med svinborst för att massera hårbotten, men det är viktigt att välja rätt typ av borste. Att varsamt massera din hårbotten med fingertopparna under några minuter varje kväll kan bidra till att upprätthålla god hårhälsa – och det känns även riktigt avkopplande!

Duscha inte med för vamt vatten

Efter en lång dag kan en varm dusch vara otroligt avkopplande och hjälpa dig att känna dig mer avslappnad. Men att tvätta håret alltför frekvent med vatten som är för hett kan ha negativa effekter, inklusive irritation av hårbotten och risken att torka ut ditt hår.

För varmt vatten ökar porositeten i ditt hår och gör det mer mottagligt för skador från både värme och kyla utomhus. Dessutom kan det ta bort de naturliga oljorna, det så kallade sebum, som är viktiga för att bibehålla ditt hårs naturliga glans.

Det är därför klokt att välja en varm dusch istället för en hett dusch när du tvättar håret och avsluta sedan med ett sköljande kallt vatten för att ”försegla” hårets skikt och ge det extra glans.

Ha utsläppt oftare

Att använda tajta tofsar eller knutar i ditt hår kan onödigt stressa din hårbotten. Om du ofta bär håret uppsatt i en stram tofs eller knut under långa perioder, kan det resultera i uttunnat hår och i värsta fall leda till en tillstånd som kallas ”traction alopecia,” vilket innebär akut håravfall.

För att minska belastningen på ditt hår och hårbotten är det en bra idé att ha håret utsläppt mer regelbundet. Om du ändå föredrar att bära ditt hår uppsatt, kan en löst flätad frisyr vara ett mildare alternativ. Denna typ av frisyr belastar inte hårbotten lika mycket, och du kan dessutom skapa en fläta utan att använda värmeverktyg. Det är ett skonsammare sätt att styla ditt hår samtidigt som du minskar risken för skador och uttunning.

Color WOW

By Ami produkter Color WOW Colow Wows unika produkter har...

Hårtvätt

Hårtvätt Anledningen till att en högre summa läggs på kvalitetsprodukter...

Fler blogginlägg